The Good Doctor: este serialul inspirat dintr-o poveste adevărată?

Unele canale de televiziune precum TF1 difuzeaza sezonul 3 al serialului The Good Doctor. Aventurile tanarului Shaun Murphy a reusit sa seduca un numar mare de telespectatori. Numerosi sunt cei care se intreaba daca aceasta adaptare este inspirata din fapte reale. Stagiarul la Chirurgie autist si afectat de sindromul Savantului a existat cu adevarat?

Stii si tu ca numeroase au fost serialele inspirate din fapte reale. Dexter, Vikings, Unbelievable, Dirty John, The Crown…toate aceste seriale se inspira din fapte reale. Dar drama medicala The Good Doctor?

In materie de seriale medicale de succes nu exista doar Anatomia lui Grey sau The Resident. Telespectatorii care urmaresc canalul de televiziune TF1 cunosc cu siguranta aventurile lui Shaun Murphy din serialul The Good Doctor si isi pun intrebari cu privire la originea si povestea personajului principal. Va amintim ca The Good Doctor urmareste povestea lui Shaun Murphy, un tanar stagiar la Chirurgie din cadrul spitalului Bonaventure din San Jose. Tanarul barbat este autist si sufera de sindromul Savantului ceea ce ii confera o capacitate de analiza si o memorie iesite din comun. Autismul este ceea ce face din el un medic deosebit, facandu-l mandru pe mentorul sau chiar daca capacitatile de comunicare nu le stapaneste atat de bine.

Cu riscul sa va dezamagim, trebuie sa va spunem ca Shaun Murphy nu este un personaj real. Personajul interpretat de Freddie Highmore nu a existat cu adevarat. Serialul este fictiune pura. Este vorba despre o adaptare a unui serial sud-coreean lansat in 2013, disponibil pe Netflix.
Elementele reale din serialul The Good Doctor.

Insa, unele elemente ale serialului sunt realiste, reprezentarea tulburarilor de care sufera personajul principal in special. Producatorii serialului au discutat inainte cu numeroase persoane care sufera de autism si de sindromul Savantului pentru a conferi realism povestii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.