The Alienist – 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre serialul fenomen al momentului

Inca nu ai vazut serialul «The Alienist”? Sau si mai grav, nu ai auzit inca de el? Daca inca mai esti in cautare de motive care sa te convinga sa il vizionezi, iti prezentam cateva in acest articol.

La jumatatea drumului dintre un serial politist si un serial cu o intriga politista, serialul « The Alienist » ne scufunda in atmosfera orasului New York de la sfarsitul secolului XIX, unul foarte sumbru. Sau am putea spune despre el ca e un serial care prezinta un criminal in serie care este specializat in crimele infantile. In spatele sau, lasa cadavre mutilate de copii.

Pentru a rezolva aceasta problema, i se cere ajutorul doctorului Laszlo Kreizile, un specialist in bolile mentale. Dar si ilustratorului John Moore si secretarei determinate, Sara Howard, care vrea sa fie prima femeie care participa la o ancheta a politiei.

Serialul se inspira dintr-o carte. La fel ca si multe alte filme sau seriale de succes, si acest serial se inspira dintr-o carte. In anul 1994, scriitorul american, Caleb Carr a scris cartea cu acelasi nume, care a avut un succes imens. Trei ani mai tarziu, a aparut si urmarea sa, « The Angel of Darkness ». Iar pentru a treia parte, fanii inraiti au trebuit sa astepe numai putin de 15 ani. Si chiar daca serialul are propria sa naratiune, ramane destul de fidel scriiturii lui Caleb Carr.

Are un casting foarte bun. Chiar daca nu ai auzit pana acum de « The Alienist », trebuie sa stii ca doar castingul sau merita sa arunci o privire. Luke Caleb, Dakota Fanning, Daniel Brühl sau Brian Geraghty. Actorii din serial sunt deci actori foarte buni.

Daniel Brühl, printre altii, a jucat in filmul Quentin Tarntino in « Inglorious Basterds», Dakota Fanning a jucat si ea pentru Quentin in timp ce Luke Evans ii da si el replica lui Emma Watson.

Dar castingul nu este totul aici. Decorurile sunt pur si simplu stralucitoare.

Decorurile new-yorkeze au fost recreate la Budapesta. Intriga serialului ne scufunda in atmosfera orasului New York a secolului XIX. Si totusi serialul nu a fost filmat cu adevarat aici. Aici putem spune jos palaria in fata celor care s-au ocupat de decoruri, care s-au ocupat de minune sa recreeze atmosfera frumosului oras. Nu e de mirare deci ca serialul a avut un buget in jur de 7,5 milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.