Slow Life în vacanță – cum poți încetini și deconecta?

Conceptul de slow life se invita in mod natural in dulceata si blandetea sezonului estival. Poti incetini ritmul, sa iti faci mai mult timp pentru tine si pentru cei din jur si sa cultivi arta momentului prezent.

Iata deci care sunt cele 5 ritualuri slow life pe care le poti cultiva in aceasta vara.

Deconecteaza-te. Este momentul ideal in care te pot indeparta de ecrane. Nu ar fi mai bine sa admiri peisajele din jur, decat sa tot stai cu ochii in ecran? Vei avea posibilitatea mai tarziu sa impartasesti cu ceilalti cele mai frumoase momente petercute in vacanta, dar pentru moment, ar trebui sa savurezi pur si simplu clipa. Nu aprinde televizorul seara, du-te la plimbare si savureaza durata zilei in acelasi timp cu racoarea crepuscului. Profita din plin pentru a descoperi cele mai frumoase locuri de vacanta si sa intalnesti locuitorii din jur. Intereseaza-te cu privire la ce se intampla in jurul tau mai degaba, decat cu privire la ce se afla in spatele ecranului.

Uita de ceas. Cum ar fi daca ai uita pentru moment de ceas? In general, poti incerca sa nu te mai uiti atat la ceas pentru a-ti oferi mai multa libertate, dar poti incerca o alta experienta- o zi intreaga in ritmul soarelui. Nici ceas pe mana, nici ochii in ceasul telefonului. Lasa-te ghidat de senzatii pentru a trai o zi in propriul tau ritm.

Profita mai mult de prezenta celor apropiati. Ritmul mai linistit al verii si al vacantelor este cel care ne permite sa traim cele mai frumoase momente alaturi de apropiati. Departe de ritmul infernal al vieti de zi cu zi, relatiile iau o cu totul alta dimensiune. Apreciaza deci aceste momente la justa lor valoare, devenind pur si simplu mult mai disponibil pentru cei din jur. Aveti grija unii de altii, regasiti-va in cuplu, traiti aventuri inedite in familie, gatiti impreuna, discutati mai mult in jurul mesei… savureaza deci momentul prezent alaturi de cei din jur.

Ai mai multa grija de tine. Perioada estivala este propice ascultarii de sine si pentru recentrare. Deci trebuie sa iti faci mai mult timp pentru tine fara sa te culpabilizezi. Fa-ti deci timp pentru a face exact ce iti place. Este momentul ideal pentru a renunta la ritualurile obisnuite si pentru a-ti reincarca bateriile.

Fa ce iti place. Ai pasiuni pe care nu le-ai practicat de mult? Incearca sa schimbi asta. Vei vedea ca iti vei intari astfel potentialul pozitiv si te vei simti mult mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.