Sex Education, un serial ideal pentru adolescenți

Disponibil pe Netflix din data de 11 ianuarie, Sex Education este unul din cele mai bune seriale ale acestui debut de an. O bijuterie de serial care abordeaza tema sexualitatii in randul adolescentilor. Personajul principal este interpretat de Gillian Anderson.

Nu o asteptam sa joace in acest gen de serial insa, cu toate acestea, exceleaza in acest rol. Gillian Anderson o interpreteaza pe Jean, o terapeuta sexuala independenta, mama celibatara. Fiul sau este Otis (Asa Butterfield), un adolescent timid, care nu se simte deloc bine in pielea sa, jenat de profesia mamei sale, inainte de a deveni el insusi expert in sex pentru colegii sai. Un serial care propune o viziune pozitiva asupra sexualitatii adolescentine.

Asa mama, asa fiu
Jean locuieste impreuna cu Otis intr-o locuinta superba. Aici isi primeste numerosii pacienti dar si numerosii amanti, spre disperarea lui Otis. La fel ca orice adolescent, Otis incearca sa impuna o anumita distanta intre el si mama sa care, spre nemultumirea sa, ii invadeaza viata privata, il sufoca pur si simplu. Un duo mama-fiu mai putin obisnuit.

Mama incearca pe de o parte sa il ajute pe fiul sau sa isi depaseasca temerile si nesigurantele deoarece este, inainte de toate, terapeut dar realizeaza ca nu va reusi acest lucru deoarece este terapeut…sexual. Pentru ea reprezinta o adevarata provocare sa stie cum sa se comporte cu fiul sau.

Fiul sau isi descopera talentele de terapeut in momentul in care un cuplu de la liceul sau se cearta deoarece unul vrea sa intretina relatii intime pe intuneric, celalalt nu. Adolescentul reuseste, incetul cu incetul, sa gaseasca cele mai potrivite cuvinte pentru a-i ajuta sa comunice si sa isi regleze diferentele si problemele. In ciuda jenei intiale pe care o simte, o veritabila vocatie apare pentru Otis, care devine la scurt timp terapeut sexual asemenea mamei sale, clandestin, in interiorul liceului la care invata, ajutat de cel mai bun prieten al sau, amuzantul Eric dar si de rebela Maeve, care vede in acest lucru un potential enorm de afaceri.

Un serial care vrea sa scoata in evidenta latura neindemanatica a adolescentei si a sexualitatii, greselile pe care le facem din lipsa de experienta intr-un mod pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.