Sănătate – tendințele anului 2019

Sanatatea ar trebui sa fie una din principalele noastre preocupari. Si, asmenei modei si decoratiunilor, exista si tendinte in materie de santate. Iata-le pe cele ale anului 2019.

In ianuarie – Dry January. Dry January, sau, in traducere, lua ianuarie fara strop de alcool in gura. Nu este o tendinta noua, dar este in voga si in anul 2019. Creata in 2016 de ministrul sanatatii britanic, aceasta provocare consta in a ramane « sober » toata luna ianurie. Nu poate fi chiar asa greu, nu-i asa? O abordare mai mult decat potrivita pentru acest nou an. dupa excesele din perioada sarbatorilor de iarna corpul nostru are nevoie sa elimine toxinele. Rezultat – un ten mai luminos, un somn de calitate, un castig de energie, etc.

In noiembrie – luna fara fumat. Succesul acestei tendinte pare sa fie confirmat deja. Dupa numai putin de 16 000 de persoane inscrise in anul 2017 si de 24 000 de persoane in 2018, aceasta tendinta continua si in 2019. O mobilizare record pentru aceasta noua organizare in 2019 Obiectivul acesteia este sa ajute un numar cat mai mare de persoane sa se lase de fumat datorita unor provocari si unor campanii de sensibilizari.

De-a lungul intregului an – Luni Verde. Ideea este una relativ noua dar face deja obiectul unui numar mare de controverse. Luni Verde consta in a nu consuma carne sau peste in fiecare zi de luni a anului. Aceasta intitiativa a sedus deja 500 de personalitati (artisti, sportivi, oameni de stiinta) si ne propune, cu ajutorul unei echipe de cercetatori, sa efectuam schimbari in alimentatie. Aceste obiective sunt in favoarea mediului inconjurator si cauzei animalelor. Este vorba si de o tentativa de a reduce consumul de carne aflat la originea unui numar mare de boli (cancer, diabet, boli cardiovasculare) si de peste, adesea continand metale grele.

Ramane de vazut daca aceasta tendinta va seduce cu adevarat lumea, daca va avea succes. Cei care au creat-o tin sa ne aminteasca ca regimul vegetarian poate provoca o multime de carente. De aceea, ar trebui sa fim vegetarieni doar o data pe saptamana, luni, sa incepem saptamana in forta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.