Samsung Galaxy A20e vs. Xiaomi Redmi Note 7 – care este cel mai bun?

Prin intermediul gamei sale A, Samsung propune smartphone-uri pentru orice buzunar si isi propune sa raspunda nevoilor unui numar mare de persoane. In aceasta lista regasim si Samsung Galaxy A20e, un smartphone compact al familiei, vandut cu 10 euro mai putin decat Xiaomi Redmi Note 7. Descopera care din aceste doua telefoane este cel mai bun.

Toata lumea stie deja acest lucru, Xiaomi este campion cand vine vorba de a propune produse de calitate la un pret mic. Pentru Samsung solutia este una si mai simpla: imbunatatirea raportului calitate/pret pentru telefoanele sale din gama mid range cu reinnoirea gamei A.

Design. La prima vedere, Galaxy A20e seamana cu ceilalti membri ai familiei (Galaxy A10, A40, A50 si A70), mai ales cu bretonul sau discret in forma de picatura de apa pe de o parte si cu ecranul borderless pe de alta parte. Sacrificiile intervin in ceea ce priveste alegerea materialelor. Spatele din plastic nu reuseste sa ne convinga. Principalul atu al acestei versiuni este dat de gabaritul sau. Cu o dimensiune care nu depaseste 69,7X 147,7X 8,4 mm este perfect adaptat pentru mainile mai mici. Spre deosebire de Galaxy A20e, Xiaomi Redmi Note 7 nu este o copie a altor smartphone-uri din gama. Acesta vine cu o evolutie frumoasa la nivel estetic. Bretonul este discret datorita formei de picatura de apa si marginile sunt mai putin impozante decat cele ale lui Galaxy. Spatele este echipat cu o suprafata din sticla protejata de Gorilla Glass.

Software. Galaxy A20e este dotat cu Android 9,0 Pie cu One UI. Este simplu, de la dezvoltarea unei noi interfete, Samsung incearca sa o instaleze la toate telefoanele din 2019, chiar si la aparatele mai modeste. Si Xiaomi Redmi Note 7 beneficiaza de Android Pie 9.0 dar cu o filozofie diferita, similara iOS.

Perfomante. Galaxy A20e este dotat cu Exynos 7884, la fel ca Galaxy A10 ceea ce inseamna ca nu isi doreste sa faca umbra concurentei. Xiaomi Redmi Note 7 ofera o experienta mai fluida datorita unui Snapdragon 660.

Poze. Spre deosebire de Galaxy A10, A20 mai beneficiaza de un al doilea senzor foto de 5mpx alaturi de senzorul de baza de 13mpx. Redmi Note se poate mandri cu un senzor foto principal de 48mpx+5mpx. Este important sa precizam ca Xiaomi a ales senzorul Samsung GM1 si nu Sony IMX586, tot de 48mpx.

Se pare ca Xiaomi este mai bun in toate domeniile decat Galaxy A20e. Design cu finisaje excelente, un ecran LCD bun si cu performante clar mai bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.