Pe urmele serialului Peaky Blinders

Esti fan anii ‘20, Anglia si al serialului „Peaky Blinders”? Citeste in acest caz acest articol. Iti propune un itinerariu dedicat familiei Shelby. Mai multe locuri emblematice ale serialului pot sa fie vizitate si descoperite in partea de nord a Angliei.

Manchester, hotelul orasului. In primul sezon al serialului, inspectorul Campbell joaca un rol important. Angajat de catre Winston Churchill pentru a curata Birmingham de criminali, Chester Campbell este de neclintit. Hotelul orasului- Town Hall, din Manchester a fost folosit pentru o scena importanta legata de acest personaj – atunci cand inspectorul Campbell se intalneste cu Winston Churchill.

Manchester – Victoria Baths. Aceste vechi bai din epoca victoriana au servit drept loc de filmare pentru o cursa de cai din sezonul 2. Cursele de cai sunt a doua pasiune a gastii „Peaky Blinders’, asta dupa alcool. Cladirea speciala Victoria Baths se poate recunoaste foarte usor in acest serial.

Liverpool- Admiral Grove. Admiral Grove. Acest lucru iti spune ceva? Este o strada celebra deoarece unul din membrii trupei Beatles statea aici. Deci calatorii se pot opri aici in primul rand pentru Ringo Starr. Dar mai apoi si pentru fanii „Peaky Blinders” care vor adora sa se plimbe pe aceasta strada pentru a se impregna cu ambianta serialului lor favorit. Aceasta aliniere de case este foarte usor de recunoscut. La fel ca si cea de pe Powis Street. Da, strada pe care locuieste Shelby exista si se numeste Watery Lane. La Liverpool, aceasta poarta numele de Powis Street. Iar locuitorii de aici sunt obisnuiti cu echipele de filmare. Chiar aici s-a filmat prima scena din serial.

Liverpool- Formby Beach. Da, la Formy Beach s-a filmat sezonul 4 din Peaky Blinders. Scena finala a ultimului sezon a fost filmata pe aceasta plaja, numita in serial Margate, nu departe de Liverpool. Aici s-au infruntat Alfie Solomons si Thomas Shelby. Un duel intre Tom Hardy si Cillian Murphy care incheie cam sangeros sezonul. Nu iti spunem cine a pierdut, deoarece ar fi un spoiler.

Leeds- hotelul orasului. Va trebui sa asteptati sa se incheie lucrarile de renovare pentru a vizita hotelul orasului. Construit in secolul 19, cladirea este printre cele mari hotelui din Regatul Unit. In serial, acest edificiu impozant se poate vedea la exteriorul galeriei de arta.

Chesire- Arley Hall. Aici se fla casa lui Thomas Shelby. Arley Hall este rezervata de obicei pentru nunti, dar aici s-a filmat din sezonul 3 si serialul pentru scenele care au loc in conacul personajului interpretat de Cillian Murphy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.