Nucile sunt mult mai interesante

Nucile au fost încă din timpuri străvechi asociate cu intelectualii, deoarece forma lor seamănă cu cea a creierului.

Acum ştim însă că, pe lângă aceasta, ele sunt pline de factori care ajută la păstrarea unei sănătăţi optime. Nucile constituie o bogată sursă de energie, conţinând mulţi nutrienţi, antioxidanţi şi vitamine esenţiale pentru o bună funcţionare a organismului.

Nucile sunt fructele unor specii de arbori aparţinând familiei Juglandaceae din specia Juglan. Copacul este foios, atinge mărimi medii şi se crede că este originar din munţii ce înconjoară Asia Centrală sau sudul Europei.

Există peste 30 de varietăţi de nuci, însă cele mai populare trei, cultivate pentru consum, sunt Nucul englezesc sau persan – Juglans regia; Nucul negru – Juglans nigra şi Nucul alb sau butternut – Juglans cinerea. Aceştia sunt întâlniţi în special în ţări ca Statele Unite, România, Franţa, Turcia sau China. După plantare, copacul are nevoie de aproximativ patru ani până la primele roade.

Fructele sunt gata să fie recoltate în luna august, atunci când coaja groasă începe să crape şi să scoată la lumină nucile învelite în stratul subţire. Fiecare nucă are o formă sferică, fiind de mărimea unei lămâi medii, cu greutatea de 10-15 g incluzând miezul.

Ca structură, miezul conţine doi lobi de mărimi inegale, de culoare albicioasă, înveliţi într-o coajă subţire. Lobii sunt parţial ataşaţi unul de celălalt. Uleiul extras din nuci – pe lângă gătit – este folosit şi în scopuri medicinale sau în aromaterapie.

Nucile constituie o bogată sursă de energie, conţinând mulţi nutrienţi, minerale, antioxidanţi şi vitamine esenţiale pentru o bună funcţionare a organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.