Destinații superbe dar subestimate

Pasionati de calatorii, v-ati saturat de destinatiile clasice? Ai in vedere o calatorie in acest an dar ai vrea sa eviti totusi aglomeratia? Atunci este momentul sa pleci in descoperirea destinatiilor mai putin cunoscutedar care merita cu adevarat sa fie descoperite si vizitate.

Sarajevo, perla bosniaca. Inca afectata de razboiul dureros care a lovit fosta Iugoslavie in anii 1990, Sarajevo a stiut sa se reinventeze pentru a deveni un oras uimitor. In acest oras multi-etnic exista musulmani, ortodocsi si crestini. Bisericile se afla in apropiere de moschei, intr-un univers adesea contrastant care incearca sa stearga urmele unui trecut dureros.

Albarracin, un oras medieval superb. In estul Spaniei, la sud de Barcelona, se gaseste unul din cele mai frumoase targuri din Europa si anume Albarracin. Construit pe un varf de munte, acesta este inconjurat de muralii rosii si de case suspendate de o inaltime de 1200 metri. Datorita catedralei sale, turnurilor si stradutelor intortocheate, orasul face azi parte din cele mai frumoase regiuni din Spania.

Albania si Riviera sa salbatica. Toata lumea cunoaste sau a auzit de riviera italiana sau French Riviera dar ce ai zice de cea albaneza? Aceasta din urma are o multime de atuuri prin care poate seduce turistii din intreaga lume. Intre Vlora si Saranda, in partea de sud a tarii se intinde o coasta inca salbatica in care plajele fabuloase cu ape transparente se succed.

Sao Tome si Principe, Africa necunoscuta. Sao Tome si Principe este una din cele mai mici tari de pe continentul african. Mai putin cunoscuta – sau chiar necunoscuta de multi – acest arhipelag minuscul ofera plaje salbatice si superbe totodata, ape cristaline si o natura luxurianta. In plus, Sao Tome si Principe este supranumita « insula de ciocolata » deoarece este unul din principalii producatori de cacao din lume. Pe scurt, un mic colt de paradis care nu asteapta decat sa fie explorat. Iar cei care il exploreaza vor fi mai mult decat incantati de aceasta descoperire. Locuitorii ar prefera sa pastreze acest secret cat mai mult timp cu putinta dar ce sa-i faci daca locuiesc intr-un veritabil paradis?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.