4 lucruri pe care poți să le faci cu un device depășit

Domeniul tehnologic se dezvolta extrem de repede in secolul XXI, iar marile companii care se ocupa de producerea device-urilor lanseaza, cel putin o data pe an, generatii noi, mai interesante, mai atragatoare si mai eficiente decat cele anterioare.

Persoanele pasionate de noutatile din domeniu, care isi doresc sa fie mereu in pas cu moda pot folosi vechile device-uri in numeroase feluri, in loc sa le arunce la gunoi. Mai jos se pot gasi cateva sfaturi interesante!

Calculatoarele pot fi transformate in device-uri pentru incepatori
Tinerii care achizitioneaza calculatoare noi, pentru a beneficia de avantajele noilor generatii puse la dispozitie de catre marile companii din domeniu nu trebuie sa-si arunce device-urile la gunoi. Ei pot, de exemplu, sa le ofere parintilor, pentru ca acestia sa invete cum sa foloseasca calculatorul, in propriul lor ritm.

Vanzare pentru piese
Un alt lucru interesant pe care il pot face persoanele care au device-uri vechi, pe care nu le mai folosesc este sa le vanda pentru piese. Exista magazine care cumpara astfel de calculatoare, pentru a le dezmembra si pentru a lua din ele piesele care inca functioneaza foarte bine. Astfel, cei care isi vand calculatoarele pot obtine o suma de bani pe care o pot folosi pentru achizitionarea unor noi device-uri si, in acelasi timp se evita poluarea mediului inconjurator.

Instalarea unui nou sistem de operare
Instalarea unui nou sistem de operare pe un calculator vechi poate reprezenta o adevarata minune pentru acesta. Cateva optiuni interesante, pe langa Windows sunt urmatoarele: Ubuntu, Linux Mint si Luna. Astfel, calculatoarele vechi pot fi utilizate in continuare si nu va fi nevoie de o investitie noua.

Calculatoarele pot fi donate
Exista foarte multi tineri in Romania care inca nu au un calculator in secolul XXI. Cei care doresc sa-si achizitioneze un nou device si nu mai au nevoie de cel vechi, il pot dona unui copil care are nevoie sa invete sa foloseasca un astfel de obiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.